Wie ben ik

Ik ben Maaike van Duin. In mijn werkend leven heeft “beweging en gezondheid” altijd centraal gestaan. Na drie jaar als docent Lichamelijke Opvoeding te hebben gewerkt in het onderwijs, ben ik Fysiotherapie gaan studeren. Inmiddels werk ik al ruim 25 jaar als fysiotherapeut. Als fysiotherapeut kijkt ik niet alleen naar lokale klachten maar ook naar de mens en oorzaken achter de klacht

Ik vind het zelf heerlijk om te sporten. Ik speel tennis, padel en doe aan yoga. Ik heb tot een aantal jaar geleden fanatiek hockey gespeeld. Door te wandelen en fietsen in de natuur kan ik goed mijn batterij weer opladen. Mijn drie zonen (2005, 2006 en 2009) zorgen voor genoeg “beweging” in het gezinsleven in Amstelveen. Ik haal veel voldoening uit verbreden van mijn kennis en volg regelmatig cursussen.

Ik heb zowel in mijn privéleven als mijn werk ervaren dat levensgebeurtenissen (zoals stress, trauma, life-events) grote invloed kunnen hebben op zowel je lichamelijke klachten als op gedrag en sociaal-emotioneel welbevinden. 

Via één van mijn zonen ben ik in aanraking gekomen met de MNRI Reflexintegratie- Masgutova methode. Het was voor mij een eye-opener om te zien wat de invloed is van “niet optimaal ontwikkelde reflexen” op gedrag, emotie en leren. En prachtig om bij mijn zoon te ervaren hoe krachtig de methode is.

Sindsdien (2014) heb ik mij verdiept in de methode MNRI, en ben ik geleidelijk  Reflexintegratie als therapie toe gaan passen. Ik heb mij de afgelopen jaren geschoold in verschillende specifieke protocollen voor zowel kinderen als volwassenen.

Inmiddels heb ik het niveau bereikt van Core-in-training, en volg het  MNRI® Core in Training program.

 

Ik haal enorm veel voldoening uit het werken met de behandelmethodes van Reflexintegratie (MNRI® en RMTi)  waarmee ik kinderen en volwassen kan helpen om makkelijker te functioneren in het dagelijks leven, beter om te kunnen gaan met uitdagingen en het (her)vinden van de balans. 

Ben jij nieuwsgierig geworden wat reflexintegratie voor jou of je kind kan betekenen aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Stuur een mailtje naar info@reflexinbalans.nl of bel mij op  06-42240237.

Ik nodig je graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom in de praktijk Reflex in balans of aan huis in de regio Amstelveen/ Badhoevedorp/ Aalsmeer/Uithoorn/Amsterdam Nieuw West